Herontwikkeling Dokter Jansenterrein

Afbeelding met tekst 'Geef jouw mening over de woonwijk van de toekomst op het Dr. Jansenterrein

Het Dokter Jansenterrein heeft een bijzondere ligging in Emmeloord, aan de Urkerweg en de Espelervaart, op loopafstand van het centrum en in een parkachtige setting. Dit zijn kwaliteiten die de locatie in potentie geschikt maken voor een unieke woonlocatie. De gemeente wil deze locatie herontwikkelen en wil een nieuwe woonomgeving van hoge kwaliteit creëren.

Denk mee over de nieuwe wijk!

Tot en met 26 november kunt u digitaal via Swipocratie aangeven wat u mooi en belangrijk vindt voor deze wijk. Welke sfeer vindt u mooi? En wat voor activiteiten zou graag terug willen zien? Is dat een speelbos, een ligveld of bijvoorbeeld een avontuurlijke wandelroute? Met stellingen en sfeerbeelden geeft u via de Swipocratie gemakkelijk en op een leuke manier aan wat u vindt passen bij de toekomstige woonwijk. De Swipocratie is een website waar u naar rechts kunt swipen, dit betekent wel belangrijk/mooi of naar links kunt swipen, dan betekent het niet belangrijk/mooi. Het invullen van de Swipocratie kan tot en met donderdag 26 november. Het neemt ongeveer 2 tot 5 minuten in beslag.

Verder meedenken over het Dokter Jansenterrein

Wanneer u wilt meepraten over het vervolg (in een klankbordgroep) of op de hoogte gehouden wilt worden van de woonontwikkelingen kunt u aan het einde van de swipocratie uw gegevens achterlaten. Ook zijn we op zoek naar een naam voor de nieuwe woonwijk. Heeft u hier een goed idee voor? Dat kunt u ook invullen in de Swipocratie.

Heeft u vragen of wilt u meer weten?

Neem contact op met de gemeente
0527 63 39 11
mijnbouwkavel@noordoostpolder.nl

Impressie van de locatie

Afbeelding Dokter Jansenterrein
Impressie herontwikkelingsgebied Dr. Jansenterrein
Impressie herontwikkelingsgebied Dr. Jansenterrein
Impressie herontwikkelingsgebied Dr. Jansenterrein

De ontwikkeling van het nieuwe gezondheidsplein aan de Urkerweg 4 krijgt vorm. Er wordt gewerkt aan een gezondheidscentrum waar zorgaanbieders samen gaan werken aan toekomstbestendige zorg. Hierdoor gaan de huidige functies op het Dokter Jansenterrein verhuizen en biedt dit kansen voor een nieuwe woningbouwontwikkeling van het Dokter Jansenterrein.

Uitgangspunten voor de woonwijk

De gemeenteraad stelde voor het Dokter Jansenterrein afgelopen voorjaar de nota van uitgangspunten vast. De gemeente Noordoostpolder wil hier een groene en bijzondere woonwijk creëren. Naast een woongebied moet deze locatie ook een prettig verblijfsgebied worden. Het moet een duurzame woonwijk worden met een stads karakter, vernieuwende architectuur en ruimte voor groen en natuur. De uitgangspunten uit de nota op een rij:

  • De bestaande (groene) kwaliteiten en gunstige ligging van de locatie optimaal benutten.
  • Een flexibel programma, stedenbouwkundig concept en hoge beeldkwaliteit garanderen.
  • Toekomstbestendig bouwen en inrichten: duurzaam, circulair, evt. hergebruik, klimaatadaptief en natuurinclusief, zeker stellen.
  • Bereikbaarheid optimaliseren en actieve mobiliteit.
  • Rekening houden met toekomstig beheer en onderhoud.
  • Het kaderstellend beleid van rijk, provincie en gemeente in acht nemen.
  • Relevante milieuaspecten in acht nemen.

Wilt u hier meer over lezen? Bekijk dan de nota van uitgangspunten.

Uitwerking van de plannen

Samen met stedenbouwkundig bureau IMOSS werken we de plannen voor de nieuwe wijk uit. De input uit de Swipocratie nemen we hierin mee. We verwachten het stedenbouwkundig plan in het voorjaar 2021 aan de gemeenteraad voor te leggen. Aansluitend wordt er gestart met het bestemmingsplan, beeldkwaliteitsplan en de grondexploitatie. De verwachting is dat eind 2022 of 2023 de eerste woningen worden aangeboden door projectontwikkelaars en aannemers.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen op het Dokter Jansenterrein?

Schrijf u in voor de geïnteresseerdenlijst!