Herontwikkeling Dokter Jansenterrein

Impressie herontwikkelingsgebied Dr. Jansenterrein

De ontwikkeling van het nieuwe gezondheidsplein aan de Urkerweg 4 krijgt vorm. Er wordt gewerkt aan een gezondheidscentrum waar zorgaanbieders samen gaan werken aan toekomstbestendige zorg. Hierdoor gaan de huidige functies op het Dokter Jansenterrein verhuizen en biedt dit kansen voor een nieuwe woningbouwontwikkeling van het Dokter Jansenterrein.
Meer informatie over gezondheidscentrum Het Vlie vindt u hier: gezondheidscentrum-emmeloord.nl.

Het Dokter Jansenterrein heeft een bijzondere ligging in Emmeloord, aan de Urkerweg en de Espelervaart, op loopafstand van het centrum en in een parkachtige setting. Dit zijn kwaliteiten die de locatie in potentie geschikt maken voor een unieke woonlocatie. De gemeente wil deze locatie herontwikkelen en wil een nieuwe woonomgeving van hoge kwaliteit creëren.

Heeft u vragen of wilt u meer weten?

Neem contact op met de gemeente
0527 63 39 11
mijnbouwkavel@noordoostpolder.nl

Impressie van de locatie

Afbeelding Dokter Jansenterrein
Impressie herontwikkelingsgebied Dr. Jansenterrein
Impressie herontwikkelingsgebied Dr. Jansenterrein
Impressie herontwikkelingsgebied Dr. Jansenterrein

Uitgangspunten voor de woonwijk

De gemeenteraad stelde voor het Dokter Jansenterrein op 14 april 2020 de nota van uitgangspunten vast. De gemeente Noordoostpolder wil hier een groene en bijzondere woonwijk creëren. Naast een woongebied moet deze locatie ook een prettig verblijfsgebied worden. Het moet een duurzame woonwijk worden met een stads karakter, vernieuwende architectuur en ruimte voor groen en natuur. De uitgangspunten uit de nota op een rij:

  • De bestaande (groene) kwaliteiten en gunstige ligging van de locatie optimaal benutten.
  • Een flexibel programma, stedenbouwkundig concept en hoge beeldkwaliteit garanderen.
  • Toekomstbestendig bouwen en inrichten: duurzaam, circulair, evt. hergebruik, klimaatadaptief en natuurinclusief, zeker stellen.
  • Bereikbaarheid optimaliseren en actieve mobiliteit.
  • Rekening houden met toekomstig beheer en onderhoud.
  • Relevante milieuaspecten in acht nemen.

Wilt u hier meer over lezen? Bekijk dan de nota van uitgangspunten.

Uitwerking van de plannen

Samen met stedenbouwkundig bureau IMOSS werken we de plannen voor de nieuwe wijk uit. Tot en met 26 november konden inwoners digitaal via Swipocratie aangeven wat zij mooi en belangrijk vinden voor deze wijk. Ruim 1500 mensen dachten mee. De uitkomsten van de Swipocratie nemen we mee in de verdere ontwikkeling van de woonwijk.

Het stedenbouwkundig plan is in september 2021 vastgesteld door de gemeenteraad.

Wilt u het stedenbouwkundig plan bekijken?

Het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan liggen vanaf 3 november 2022 tot en met 14 december 2022 ter inzage. Het plan regelt de herontwikkeling van het terrein dokter Jansencentrum tot een woonbuurt met een mix van grondgebonden woningen en appartementen (maximaal 293 woningen) in 5 woonvlekken. De verwachting is dat het bestemmingsplan begin 2023 wordt vastgesteld door de gemeenteraad. Er worden uitvragen voorbereid voor de ontwikkeling van de 2 woonvlekken. Het is de verwachting dat in 2024 de eerste woningen worden aangeboden door projectontwikkelaars.

 

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen op het Dokter Jansenterrein?

Schrijf u in voor de geïnteresseerdenlijst!