Emmelhage

Sfeerfoto huizen Emmelhage

Particuliere kavels Emmelhage fase 2B

De kavels in Emmelhage fase 2B zijn grotendeels onder optie of verkocht Mochten er weer kavels beschikbaar komen, dan is dit te zien op de digitale kavelkaart.

Projectmatige kavels Emmelhage fase 2B Zuid

Aan de Hellingahage/Titia Kooistrahage/ Boelenshage gaat Le Clercq 6 twee-onder-één-kapwoningen en 2 half vrijstaande woningen ontwikkelen. Zij hebben hiervoor de aanbesteding gewonnen. Op de foto hieronder ziet u een impressie van het plan van Le Clercq. De woningen komen medio 2022 in de verkoop. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@le-clercq.nl.

Impressie woningen Emmelhage fase 2B Zuid
Impressie woningen Emmelhage fase 2B Zuid

Emmelhage fase 3

Fase 3 biedt ruimte aan maximaal 330 woningen en de bouw van een schoollocatie. De gemeente is bezig met de planuitwerking van het stedenbouwkundigplan van Emmelhage fase 3. In de nieuwe wijk is veel aandacht voor de groenvoorziening. Naast een woongebied moet het ook een prettig verblijfsgebied worden.

De nieuwe fase wordt samen ontwikkeld met ontwikkelaar Scholtens Projecten BV. De grond van Emmelhage fase 3A is eigendom van Scholtens Projecten en de grond van Emmelhage fase 3B van gemeente Noordoostpolder. Voor meer informatie over Emmelhage fase 3A, kunt u terecht op de website van Scholtens Projecten B.V. www.wonen-emmeloord.nl. De uitgifte van nieuwe kavels door de gemeente in fase 3B zal niet eerder plaatsvinden dan dat een groot deel van Emmelhage fase 3A is verkocht.

Als eerste op de hoogte zijn bij de start van een nieuwbouwproject?

U kunt zich inschrijven voor de geïnteresseerden lijst voor particuliere kavels.

Aarden wallen

Er zijn kavels waarin een aarden wal is opgenomen. De wal komt achter in de tuin op de grens met de achterburen. De breedte van de wal is 4 meter. De hoogte is 1.40 meter. De gemeente legt de wal aan en beplant deze met bomen (hoogte aanplant ongeveer 2,5 meter) en met struiken (hoogte aanplant ongeveer 1 meter).

In de koopovereenkomst staat dat u de aarden wallen zo veel mogelijk ongemoeid moet laten en dat de beplanting in principe niet weggehaald mag worden. Het vervangen van de oude beplanting is aan de nieuwe eigenaar. Deze afspraak geldt ook voor opvolgende kopers van de woning. Het is niet de bedoeling om de aarden wal geheel af te graven en de maatvoering (breedte en hoogte) moet zoveel mogelijk onaangetast blijven. Wel mag u de beplanting snoeien en eventueel vaste planten, bodembedekkers of bolgewassen toevoegen. Indien u beplanting vervangt dient dit wel van een zelfde type te zijn. Coniferen en kerstbomen zijn niet toegestaan. Een kering aan de onderkant van de wal is toegestaan.

Heeft u vragen of wilt u meer weten?

Neem contact op via 0527 63 39 11 of mail naar mijnbouwkavel@noordoostpolder.nl

Ga naar de digitale kavelkaart

Wijkplatform Emmelhage

Voor en door bewoners van de wijk Emmelhage is er een wijkplatform. Het wijkplatform heeft een website waarbij zij bewoners en betrokkenen op de hoogte houden van de ontwikkelingen in de wijk en de activiteiten die op de planning staan.