Rutten

Kunstwerk Rutten - sfeerfoto

Rutten is een gemoedelijk en kindvriendelijk dorp met zo’n 1700 inwoners. Er zijn veel (sport)verenigingen en het dorp heeft een rijk sociaal leven. Het dorp heeft een bijzondere vormgeving. De kleine dorpskern is verdeeld in vier kwadranten, naar ontwerp van Prof. Ir. W. Bruin. De woonkern wordt omzoomd door een boswal en tussen de bebouwing bevinden zich diverse groenstroken. Rutten heeft een Multi Functionele Accommodatie (MFA), genaamd Het Klavier, waarin het Kindcentrum, sport en dorpsfunctie zijn gehuisvest. In het centrum ligt een prachtige speeltuin die door het dorp zelf is gerealiseerd. Het buitengebied is voornamelijk agrarisch, met bloembollen, akkerbouw en veeteelt. Het dorp ligt dichtbij de toeristische trekpleister Lemmer, waar het vooral in de zomer goed toeven is aan het strand, in het water of op de gezellige terrassen. Op 5 kilometer afstand ligt het Kuinderbos met wandel- en fietspaden, een mountainbikeroute en ruiterpaden.

 

In Rutten ontwikkelen we momenteel woningbouw op bestaande locaties in het dorp. In de toekomst staat er bovendien uitbreiding van het dorp gepland aan de oostelijke zijde.

 

Inbreidingslocatie Buitenom 87

Op de voormalige schoollocatie van de Paulusschool komen in totaal 18 nieuwe woningen. Aan de noordrand komen 9 rijwoningen en aan de westkant aan de Buitenom 6 twee-onder-een-kapwoningen. Deze woningen worden door Xavitas Projectontwikkeling ontwikkeld. Daarnaast zijn er 3 particuliere kavels voor een vrijstaande woning. Een deel van de kavels staan onder optie. Wanneer er een kavel beschikbaar is, staat deze in het groen weergegeven op de digitale kavelkaart.

Heeft u vragen of wilt u meer weten?

Dan kunt u contact opnemen met de gemeente via mijnbouwkavel@noordoostpoler.nl of telefonisch op 0527- 63 39 11.

Inbreidingslocatie De Stiepe

Op de locatie van De Stiepe aan de Venelaan realiseert Bouwbedrijf Roos 21 appartementen. Hiervan geeft Mercatus 6 sociale huurwoningen uit. Meer informatie over dit plan vindt u op Stiepe Staete – Van Makelaardij.

Heeft u vragen of wilt u meer weten?

Neem contact op via 0527 63 39 11 of mail naar mijnbouwkavel@noordoostpolder.nl

Lees hier meer informatie over het bouwen van uw eigen woning

Als eerste op de hoogte zijn bij de start van een nieuwbouwproject?

U kunt zich inschrijven voor de geïnteresseerdenlijst voor particuliere kavels.